Εκ του ιερού προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού ανακοινώνεται ότι στο προσκύνημα του, Συρικάρι Κισάμου, το προσεχές Σάββατο, 30 Αυγούστου, θα εορταστεί η επέτειος των Ιερών Εγκαινίων του προσκυνήματος μετά Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα γίνει υποδοχή ιερού Επιτραχηλίου του Οσίου Ευμενίου του νέου, το οποίο ο Όσιος Ευμένιος φορούσε στις Θείες Λειτουργίες που τελούσε, από τον τόπο καταγωγής του, Εθιά Ηρακλείου.
Οι ευλαβείς προσκυνητές θα έχουν την μεγάλη ευλογία προσκύνησις του ιερού Επιτραχηλίου του Οσίου Ευμενίου του νέου και, όσοι επιθυμούν, θα σταυρωθούν με αυτό από τον εντεταλμένο Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, ο οποίος και θα το κομίσει, προς ευλογία και αγιασμό, εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου.
Άμα το πέρας της Θείας Λειτουργίας και περί ώρα 11.30π.μ. θα αναχωρήσει εκ του προσκυνήματος. Καλείται ο φιλάγιος λαός του Θεού όπως μετέχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και λάβει την ευλογία των μεγάλων και θαυματουργών Αγίων μας: Νικηφόρου του λεπρού, Ευμενίου του νέου και Ανθίμου του εν Χίω, ιερό λείψανο του οποίου είναι τεθησαυρισμένο στο ειδικό προσκυνητάρι όπου και η Εικόνα του, στο ιερό προσκύνημα του Αγίου Νικηφόρου.
Εκ του Ι. Προσκυνήματος