Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 11η Γιορτή Κρητικής Διατροφής στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, αφήνοντας πίσω της αρώματα, γεύσεις και εικόνες που επιβεβαιώνουν πως η κρητική διατροφή δεν είναι μόνο τρόπος ζωής, αλλά και ζωντανός πολιτισμός. Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου έδωσε για ακόμη μια χρονιά δυναμικό «παρών», προβάλλοντας τον πλούτο και την αυθεντικότητα της τοπικής γαστρονομίας, της παράδοσης και των ανθρώπων του. Η συμμετοχή του Τομέα Πολιτισμού του Δήμου μας σφραγίστηκε από την παρουσία σπουδαίων Αγιοβασιλιωτισσών νοικοκυρών που μαγείρεψαν με μεράκι και μετέφεραν το άρωμα της ενδοχώρας στο κέντρο του Ρεθύμνου.
Θερμές ευχαριστίες αξίζουν:
Στην Μαρία Πορίχη-Καραβίτη και την Ελευθερία Πελεκανάκη για τους παραδοσιακούς χοχλιούς με χόντρο, στην Ελένη Ταταράκη για το πεντανόστιμο κουνέλι σαβόρι, στην Μαρία Ηλιάκη για τα ανεβατά τυροπιτάκια που ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους. Ευχαριστούμε θερμά τους ευγενικούς μας χορηγούς που στήριξαν έμπρακτα την προσπάθειά μας προσφέροντας τα αγνά, τυποποιημένα προϊόντα τους:
Τα Οινοποιεία Ζουμπεράκη και Ηλιαννας Μαλιχιν για τα εξαιρετικά κρασιά τους, την Επιχείρηση « CRETA AROMA» του Κωστή Θεοδωράκη για τα ποιοτικά φυτά και βότανα της Κρητικής γης , την Μελισσουργό Γαρυφαλλιά Αλεβυζάκη για τα εκλεκτά μελισσοκομικά προϊόντα της και την Εταιρεία εμφιάλωσης ελαιόλαδου ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ Ε.Π.Ε.
Τέλος ευχαριστούμε του συνδιοργανωτές Φορείς τον Δήμο Ρεθύμνης, την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου για την μέριμνα τη μεγάλης αυτής γιορτής.
Η συμμετοχή μας δεν ήταν απλώς μια έκθεση προϊόντων. Ήταν μια γιορτή του πολιτισμού μας, μια εξωστρεφής πράξη τιμής προς τη γη μας, τις παραδόσεις μας και τον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων του Αγίου Βασιλείου.