Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επανακυκλοφορεί το βιβλίο του Νίκου και Μαρίας Ψιλάκη – Ηλία Καστανά «Ο πολιτισμός της ελιάς – Το ελαιόλαδο»

16/04/2025
in ΑΓΡΟΤΙΚΑ
0
Επανακυκλοφορεί το βιβλίο του Νίκου και Μαρίας Ψιλάκη – Ηλία Καστανά «Ο πολιτισμός της ελιάς – Το ελαιόλαδο»
0
SHARES
Share on Facebook

Μετά την επανέκδοση της «Κρητικής Κουζίνας» το καλοκαίρι του 2024 ακολούθησε η ανατύπωση του βιβλίου μας «Ο πολιτισμός της ελιάς – Το ελαιόλαδο», το οποίο ήταν εξαντλημένο για μερικούς μήνες. Πρόκειται για μια σφαιρική εξέταση της ελιάς και του λαδιού της, ένα χρηστικό εγχειρίδιο με όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να χρησιμοποιήσομε σωστά το «υγρό χρυσάφι» της ελληνικής γης.

«Ελλάς και ελιά. Σχέση προαιώνια, ανεξίτηλη, ερωτική! Ας σκεφτούμε τι θα ήταν αυτό που άλλοι λένε σήμερα «μεσογειακή διατροφή» αν έλειπε το ελαιόλαδο. Πολύτιμο εφόδιο για τον Έλληνα, όσο πολύτιμη είναι και η υγεία μας… Ελαιόλαδο σημαίνει υγεία. Και πολιτισμός!»

Αυτά έγραφε ο Νίκος, αυτά πίστευε, αυτά πρέσβευε. Γι’ αυτό, παράλληλα με την συγγραφή λαογραφικών βιβλίων, ιστορικών μυθιστορημάτων και ποιημάτων, ασχολήθηκε και με τη διάσωση και προβολή του διατροφικού πολιτισμού. Η Κρητική Κουζίνα, ο Πολιτισμός της Ελιάς, το Ψωμί των Ελλήνων και τα Βότανα στην Κουζίνα ήταν λίγα μόνο από τα πεδία που ασχολήθηκε και ανέδειξε με την έρευνά του.

Με αφορμή τούτη την ανάρτηση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Περιφέρεια Κρήτης και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Τάσο Παπαδάκη, για την τιμή που του έκαναν να ονομάσουν τον φετινό Διαγωνισμό Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας «Νίκος Ψιλάκης».

Επίσης, ευχαριστούμε ξανά την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, που αφιερώνουν τον Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κρήτη – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στον Νίκο Ψιλάκη, «έναν πιστό ερευνητή της κρητικής γαστρονομίας και του πολιτισμού, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος του έργου του στη διάσωση και την προβολή τους».

«Η καλύτερη αμοιβή είναι η αναγνώριση», όπως είπε και ο Σαίξπηρ.

Previous Post

Μεγάλη Τετάρτη, 16 Απριλίου 2025! Τα πρωτοσέλιδα του Αθηναϊκού τύπου

Next Post

Μεσαρά: Φωτιά τη νύχτα σε αποθήκη

Next Post
Ηράκλειο: Συναγερμός στην Πυροσβεστική όταν άρπαξε φωτιά ο λέβητας σε σπίτι

Μεσαρά: Φωτιά τη νύχτα σε αποθήκη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ