Ένα υπέροχο κέικ με μέλι και κανέλα – Αρωματικό, αφράτο και σιροπιαστό

2 λεπτά ανάγνωσης

Αν αναζητάτε ένα γλυκό που να συνδυάζει τη θαλπωρή των παραδοσιακών γεύσεων με την ευκολία της καθημερινής κουζίνας, αυτό το κέικ με μέλι και κανέλα είναι ό,τι πρέπει. Αφράτο, μυρωδάτο και σιροπιαστό, θα γεμίσει το σπίτι σας με αρώματα και θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.

Περιεχόμενα

Υλικά:

Για το κέικ:

  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

  • 1 ½ φλ. νερό
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά και το ελαιόλαδο μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Σε ένα ποτήρι με νερό (¾ γεμάτο), διαλύετε το μέλι.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την κανέλα και το διαλυμένο μέλι. Ανακατεύετε καλά.
  4. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
  6. Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά του για 5 λεπτά.
  7. Όταν το κέικ ψηθεί, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά, το κόβετε σε κομμάτια και το περιχύνετε με το σιρόπι.

Απολαύστε το ιδανικά με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι. Το άρωμα της κανέλας και η γλύκα του μελιού θα σας γυρίσουν πίσω σε γεύσεις παιδικής ηλικίας.

📌 Πηγή συνταγής: syntagesmearwmakaigeushgiamikrakaimegalapaidia.wordpress.com

Μοιραστείτε το άρθρο