Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μελιτζανόπιτα με καρύδια

20/10/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ψαρόσουπα
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

3-4 μελιτζάνες φλάσκες

3 πράσα κομμένα στη μέση, πλυμένα καλά και ψιλοκομμένα

½ πακέτο φύλλο κρούστας

250 γρ. γραβιέρα

150 γρ. κεφαλοτύρι

100 γρ. φέτα

100 γρ. καρύδια

1 ½ κ.γ. κύμινο

2 κλωνάρια δενδρολίβανο (μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα)

100 ml ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και χαράζουμε τη σάρκα τους με ένα μαχαιράκι, εσωτερικά, σταυρωτά.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Ρίχνουμε λάδι, πιπέρι, αλάτι και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες.

Όταν ψηθούν αφαιρούμε από το φούρνο και όταν κρυώσουν λίγο αδειάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι και την ψιλοκόβουμε.

Ψιλοκόβουμε το πράσο σε ροδέλες 0,5 εκ. Σοτάρουμε το πράσο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα καρύδια, το κύμινο και το δενδρολίβανο.

Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα

Στη συνέχεια βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί αλείφοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο. Προσέχουμε να μην ακουμπάμε το πινέλο στο φύλλο.

Προσθέτουμε τη γέμιση στη μέση.

Τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί τα γυρνάμε προς τα μέσα ένα ένα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου και κλείνουμε την πίτα μας με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε καλά ένα ένα.

Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Πηγή: akispetretzikis.com

 

Previous Post

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Next Post

Χοιρινό φρικασέ με σταμναγκάθι

Next Post
Ψαρόσουπα

Χοιρινό φρικασέ με σταμναγκάθι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ