Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ελιόψωμο (βίντεο)

14/04/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ελιόψωμο (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Μερίδες: για 1 καρβέλι

  • 450 γρ. αλεύρι κίτρινο, για ψωμί + λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 2 κουτ. γλυκού (κοφτά) ξερή μαγιά σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
  • λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Για το ελιόψωμο, ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε τη μαγιά και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Η ζύμη θα είναι λίγο κολλώδης αλλά καλό είναι να μην προσθέσουμε αλεύρι.
  5. Λαδώνουμε ένα βαθύ μπολ και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη. Καλύπτουμε με μεβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες να φουσκώσει.
  6. Αφού φουσκώσει η ζύμη καλά, τη βγάζουμε επάνω στον πάγκο, την πιέζουμε με την παλάμη να ξεφουσκώσει ελαφρά και ξαναζυμώνουμε τη ζύμη. Την πλάθουμε σε καρβέλι.
  7. Καλύπτουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με λαδόκολλα και βάζουμε μέσα το καρβέλι. Καλύπτουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για άλλη 1 ώρα, να ξεκουραστεί και να ξαναφουσκώσει.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C στις αντιστάσεις.
  9. Χαράζουμε 2-3 μικρές χαρακιές στην επιφάνεια του ελιόψωμου και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
  10. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
  11. Απολαμβάνουμε το ελιόψωμο σκέτο ως ένα νόστιμο σνακ, αλειμμένο με βούτυρο ως συνοδευτικού τσαγιού, ως συνοδεία φαγητού αλλά και μαζί με τυριά και αλλαντικά.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Κρήτη: Χάθηκαν στο δάσος, βρέθηκαν σώοι

Next Post

Γλυκό του κουταλιού κίτρο

Next Post
Γλυκό του κουταλιού κίτρο

Γλυκό του κουταλιού κίτρο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ