Υλικά:
Για τη βάση:
300 γρ μπισκότα digestive ολικής αλέσεως
120 γρ βούτυρο
Για τη κρέμα :
400 γρ τυρί κρέμα, παγωμένο
300 γρ γιαούρτι 10%
Ξυσμα από ένα λεμόνι
1 κ.σ χυμό λεμόνι
150 γρ ζάχαρη άχνη
Εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
4 ζελατίνες (με 80 γρ βραστό νερό)
Για τη μαρμελάδα φράουλα :
500 γρ φράουλες
150 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση :
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει.
Στο μπλέντερ προσθέτουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε για να γίνουν σκόνη.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση.
Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού.
Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει.
Για την κρέμα:
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, άχνη ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με παγάκια και νερό για 2 λεπτά και έπειτα τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό και τις ανακατεύουμε έως ότου να λιώσει. Τις μεταφέρουμε και αυτές στο κάδο του μίξερ.
Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα. Αφαιρούμε τη βάση για το cheesecake από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε για να πάει παντού. Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2-3 ώρες.
Για την μαρμελάδα φράουλα:
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα
Προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτάκια.
Την αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, κόβουμε το κομμάτι μας και γαρνίρουμε τότε με τη μαρμελάδα φράουλα.
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.