Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εκμέκ νηστίσιμο

11/12/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γαρίδες τηγανητές
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Κανταΐφι ½ κιλό

Μαργαρίνη 250 γραμμάρια

Για το σιρόπι

Νερό 3 ποτήρια του νερού

Ζάχαρη 3 ποτήρια του νερού

Για την κρέμα

Κάστερ Πάουντερ 1 κουτί

Νερό 5 ½ φλιτζάνια του τσαγιού

Ζάχαρη 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού

Για τη σαντιγί

Φυτική Σαντιγί 1 κουτί

Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Για το πασπάλισμα

Καρύδια 150 γραμμάρια τριμμένο

Για 6-8 άτομα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολκάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε καλά το μεγάλο ταψί του φούρνου. Κατόπιν ξαίνουμε το καταΐφι πολύ καλά, το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς  στο πρόγραμμα με αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στο μεταξύ βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 8-10 λεπτά και αφήνουμε να χλιαραίνει.
Περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι το χλιαρό καταΐφι, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε 2 ώρες να ιδρώσει.

Στη συνέχεια βάζουμε, μία κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη ,το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να πήξει.
Στρώνουμε την κρέμα χλιαρή πάνω στο καταϊφι και αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη.

Μόλις πήξει η σαντιγί, είναι έτοιμη. Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά σερβίρουμε.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Previous Post

Γαρίδες τηγανητές

Next Post

Τσιγαριαστά χόρτα

Next Post
Γαρίδες τηγανητές

Τσιγαριαστά χόρτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ