Υλικά
1/2 κιλό κανταΐφι
250 γρ. βιτάμ
1 φυτική σαντιγί με μισή κούπα άχνη
ή 1 μόρφατ με μισό φλ. γάλα και μισή κούπα άχνη
φυστίκια Αιγίνης αλεσμένα
κρέμα
1,5 λίτρο γάλα
12 κουταλιές ζάχαρη
1 κάστερ πάουντερ
2 βανίλιες
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
σιρόπι
3 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε σε πυρέξ το κανταΐφι και το ανοίγουμε καλά. Λιώνουμε το βιτάμ και ρίχνουμε παντού.
2. Το ψήνουμε στον αέρα και κάθε τόσο το κοιτάμε να πάρει χρώμα. Μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε και το γυρίζουμε με ένα πιρούνι για να ψηθεί παντού καλύτερα. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει χρυσό.
3. Βράζουμε το σιρόπι για 15 λεπτά. Με ένα πιρούνι πατάμε το κανταΐφι για να σπάσει και να γίνει ίσιο. Περιχύνουμε με το σιρόπι.
4. Κάνουμε την κρέμα κλασσικά και τη ρίχνουμε από πάνω.
5. Μόλις κρυώσει χτυπάμε τη σαντιγί και τη ρίχνουμε από πάνω. Γαρνίρουμε με φιστίκια.
Πηγή: zoomblog.org