Υλικά:
Για τη βάση:
- 1/2 κιλό καταΐφι
- 250 γρ. μαργαρίνη
Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια του νερού νερό
- 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
Για την κρέμα:
- 1 κουτί κάστερ πάουεντερ
- 5 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Για τη σαντιγί:
- 1 κουτί φυτική κρέμα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (προαιρετικά)
Για το πασπάλισμα:
- 150 γρ. καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε καλά το μεγάλο ταψί του φούρνου. Ξαίνουμε το καταΐφι πολύ καλά, το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 150°C στον αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στο μεταξύ βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 8-10 λεπτά και αφήνουμε να χλιαραίνει.
Περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι το χλιαρό καταΐφι, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε 2 ώρες να ιδρώσει.
Στη συνέχεια βάζουμε, μία κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να πήξει.
Στρώνουμε την κρέμα χλιαρή πάνω στο καταϊφι και αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη.
Μόλις πήξει η σαντιγί, είναι έτοιμη. Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά σερβίρουμε.
Πηγή: ieramonopatia.gr