Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εκμέκ

28/05/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό στη λαδόκολλα με μέλι μουστάρδα και τυρί
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 πακέτο κανταΐφι

60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη φρυγανιά

200 γρ. (1½  φλιτζ. τσαγιού) κομματάκια καρύδι

1/2 κουτ. σούπας καννέλα

300 γρ. (1½  φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος

1200 ml (6 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

100 γρ. (1  φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ

200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

4 αυγά

100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη

20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ

Λίγη βανίλια

1 φάκελος Garni με Γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση

Βάζετε το μισό κανταΐφι σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ (24×32 εκατοστά).
Ανακατεύετε τη φρυγανιά, τα καρύδια και την κανέλα και τα απλώνετε πάνω από το φύλλο.

Σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι, ραντίζετε με το βούτυρο γάλακτος που έχετε από πριν λιώσει και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λεπτά.

Βάζετε σε κατσαρολάκι 5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, διαλύετε το κορν φλάουρ, προσθέτετε τη  ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο και τη βανίλια και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει καλά η κρέμα.

Στο μπολ του μίξερ, βάζετε το υπόλοιπο γάλα και το περιεχόμενο του φακέλου Garni και χτυπάτε για 5 λεπτά.

Προσθέτετε την κρύα κρέμα και χτυπάτε για 1 λεπτό μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Απλώνετε την κρέμα πάνω από το μίγμα κανταΐφι, πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και βάζετε το εκμέκ στο ψυγείο να παγώσει.

Πηγή: sintages-jotis.gr

Previous Post

Χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες

Next Post

Μακαρονάδα με κιμά 

Next Post
Χοιρινό στη λαδόκολλα με μέλι μουστάρδα και τυρί

Μακαρονάδα με κιμά 

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ