Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εκλέρ ψυγείου με μπισκότα και φιστίκια Αιγίνης

28/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σουπιές με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής

2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ

3 φακελάκια (62 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια

950 ml γάλα πλήρες, κρύο

350 ml κρέμα γάλακτος 35-36%, κρύα, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί

1 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης (½+½ φλ. χωριστά)

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

60 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, λιωμένη

2 κοφτές κ.σ. μέλι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

1 ¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. γάλα

2 κ.σ. μερέντα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοθρυμματίζετε στο μούλτι το ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης για τη κρέμα. Χοντροκόβετε με μαχαίρι τα υπόλοιπα (½ φλ.) φιστίκια και τα αφήνετε στην άκρη για το γαρνίρισμα. Χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και την αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζετε τις κρέμες στιγμής και το κρύο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 2 λ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε το 1/2 φλ. ψιλοθρυμματισμένα φιστίκια και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στη κρέμα τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Παίρνετε ένα ταψί με διάσταση βάσης 22×33 εκ. και απλώνετε στη βάση του μια στρώση με μπισκότα Πτι Μπερ, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά όλη η βάση του ταψιού. Απλώνετε από πάνω το μισό μείγμα κρέμας σαντιγί. Καλύπτετε τη κρέμα με άλλη μια στρώση μπισκότων και από πάνω απλώνετε με το υπόλοιπο μισό μείγμα κρέμας. Τελειώνετε με μια στρώση μπισκότων και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την σοκολατένια επικάλυψη.

Για την επικάλυψη σοκολάτας: Λιώνετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για λίγο, να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα και προαιρετικά τη μερέντα και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώνετε ισομερώς την επικάλυψη σοκολάτας πάνω από τη τελευταία στρώση μπισκότων. Πασπαλίζετε από πάνω το 1/2 φλ. χοντροκομμένα φιστίκια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά για 1 βράδυ) ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Κόβετε το γλυκό σας σε κομμάτια και το απολαμβάνετε

πηγη sintayes.gr

 

Previous Post

Κέικ μανταρίνι

Next Post

Πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι

Next Post
Σουπιές με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα

Πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ