Η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιεί σε συνεργασία με Αγροτικούς Συλλόγους κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση των παραγωγών για τις εξελίξεις της αγοράς, τις δυνατότητες και προϋποθέσεις για την προώθηση των προϊόντων τους σε τουριστικές επιχειρήσεις και τις γενικότερες εξελίξεις στην αγορά.
Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιεί μια ακόμη εκδήλωση στις 5 Μάη στις Στάβιες στις 12 μμ, στην αίθουσα του αγροτικού Συνεταιρισμού «Αστερούσια».
Η Ημερίδα που έχει θέμα: «Αγροτικά προϊόντα και διασύνδεση με τον Τουρισμό» και θα επικεντρωθεί στο ελαιόλαδο, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Ομιλητής θα είναι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο κ. Αντώνης Πλάτσης, επιθεωρητής πιστοποίησης προϊόντων του φορέα ΔΕΛΤΑCERT, o κ. Μανόλης Μιχελινάκης, χημικός και ο κ. Νίκος Φουντουλάκης, Σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου.
Όπως τονίζουν οι διοργανωτές η Κρήτη αποτελεί μία περιοχή της χώρας που μπορεί να αναπτύξει σε υψηλό βαθμό την Οικοτεχνία και τη μεταποίηση, με βάση την υψηλή ποιότητα και νέα διατροφικά πρότυπα, που ως γνωστόν κατέχει και διακρίνεται για αυτά.
Ένας σχεδιασμός που μπορεί να συνδυαστεί επίσης με τον Τουρισμό, την τοπική Οικονομία, αλλά και τις τοπικές αγορές.
Επιδίωξη μέσα από αυτό το σχεδιασμό είναι να δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς να διατηρήσουν την τεχνογνωσία και τη δυναμική τους, αλλά και να ενισχυθούν οι αγροτουριστικές δραστηριότητες και οι συνέργειες μεταξύ παραγωγών και επιχειρήσεων.
Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η ενημέρωση των παραγωγών, η μετάδοση της γνώσης των επιστημόνων και των ομιλητών που θα μετάσχουν σε αυτές, η εκκίνηση ενός διαλόγου σχετικά με τις ευκαιρίες και προκλήσεις, αλλά και η ουσιαστική άμεση επαφή των άμεσα εμπλεκόμενων, ήτοι παραγωγών, ξενοδόχων και ανθρώπων που ασχολούνται με την πιστοποίηση και ασφάλεια τροφίμων μεταξύ τους, ώστε να παραχθούν άμεσα αποτελέσματα.