Έφτασαν πριν από λίγο στους Καλούς Λιμένες 278 παράνομοι μετανάστες.
Πρόκειται για μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εξελίχθηκε τη νύχτα στη θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων, με τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), για τον εντοπισμό και την ασφαλή μεταφορά άγνωστου αριθμού αλλοδαπών που επέβαιναν σε ξύλινο αλιευτικό σκάφος.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος εντοπίστηκε από πλοίο του Frontex, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν σκάφος του Λιμενικού Σώματος (ΠΛΣ) και τέσσερα παραπλέοντα εμπορικά πλοία, που έσπευσαν να συνδράμουν στην περισυλλογή και μεταφορά των επιβαινόντων.
Οι παράνομοι μετανάστες θα μεταφερθούν στο Ηράκλειο με τρία λεωφορεία. Το πρώτο γκρουπ θα αναχωρήσει στις 3:30 από τους Καλούς Λιμένες για Ηράκλειο και τα λεωφορεία θα επιστρέψουν να πάρουν και τους υπόλοιπους.
Ένα Αιγύπτιος ένοιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.
Τέλος στους Καλούς Λιμένες βρίσκονται από το πρωί οι Σαμαρείτες του Τμήματος Μοιρών και προσφέρουν τις πρώτε βοήθειες.