Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας [2 φύλλα]
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
2 καψουλίτσες βανίλιας
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
50 γρ. ζάχαρη άχνη
τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC και στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου.
Κόβετε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα παραλληλόγραμμα κομμάτια και στη συνέχεια κάθε παραλληλόγραμμο στη μέση [δηλ. συνολικά θα έχετε 16 τετράγωνα κομμάτια σφολιάτας].
Τα στρώνετε στο ταψί, τα “τρυπάτε” σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, τα πασπαλίζετε με τη κρυσταλλική ζάχαρη [*] και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσει καλά.
Φτιάχνετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, προσθέτοντας επιπλέον και τις 2 βανίλιες.
Μόλις είναι έτοιμη τη κατεβάζετε από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε μπολ τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε να κρυώσει καλά.
Εν τω μεταξύ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.
Μόλις κρυώσει η κρέμα ζαχαροπλαστικής τη χτυπάτε καλά να αφρατέψει και προσθέτετε το 1/3 της σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ ή σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Συναρμολόγηση: Σε μεγάλη επιφάνεια στρώνετε 4 ψημένα κομμάτια σφολιάτας και με μια σπάτουλα στρώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας.