Δίπλες

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Για τις δίπλες

  • 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ. σόδα (στην μύτη ενός κουταλιού γλυκού)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για το τηγάνισμα

  • ηλιέλαιο

Για το μέλωμα

  • 500 γρ. θυμαρίσιο μέλι
  • 1 φλ. νερό
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Χωρίζουμε πρώτα τους κρόκους από τα ασπράδια.

Στα ασπράδια ρίχνουμε το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να κάνουν κορυφές που να στέκονται (μεσαία ταχύτητα).

Στους κρόκους ρίχνουμε τη βανίλια και τους χτυπάμε για 5’ με μίξερ χειρός, για να ασπρίσουν καλά και να μη μυρίζουν.

Ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα.

Χτυπάμε 5 λεπτά για να αφρατέψει καλά το μίγμα.

Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού για να γίνει σαν πηχτός χυλός.

Λαδώνουμε τα χέρια και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (λίγο–λίγο).

Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.

Τη σκεπάζουμε και την ξεκουράζουμε το λιγότερο για 30 λεπτά.

Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, περίπου 20×15 εκατοστά.

Αφού κόψουμε όλες  (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι.

Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα κομμάτια.

Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια, μετά από 30 δευτερόλεπτα, με τη βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες.

Αφήνουμε να ροδίσουν.

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Για το μέλωμα

Αραιώνουμε το μέλι με 1 φλ. νερό και τις περιχύνουμε  με προσοχή να μελωθούν όλες.

Πασπαλίζουμε με καρύδια και κανελογαρύφαλλο.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Δίπλες

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

1 ποτήρι του κρασιού λάδι

1 ποτήρι του κρασιού ούζο

2 ποτήρια του κρασιού χλιαρό νερό

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:

1 κιλό μέλι

3 ποτήρια του νερού νερό

Τρόπος μαγειρέματος

1          Ζύμωσε το αλεύρι προσθέτοντας το λάδι, το ούζο και το νερό. Άφησε 2 ώρες σε ζεστή γωνία μέχρι να φουσκώσει

2          Κόψε το ζυμάρι σε κομμάτια, τόσο ώστε να είναι αρκετό για να ανοιχτεί ένα φύλλο και στη συνέχεια κόψε σε λωρίδες 2 δάκτυλα πλατιά και τύλιξέ το με ένα πιρούνι σαν σαλιγκάρι

3          Βάλε το λάδι να κάψει και ρίξε τις δίπλες να ψηθούν

4          Στο μεταξύ ετοίμασε και το σιρόπι σου, όπου θα ρίχνεις μια, μια τις δίπλες να σιροπιαστούν

5          Βάλε τις δίπλες σε πιατέλα και πασπάλισέ τες με κανέλα και καρύδι.

Πηγή: tlife.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Δίπλες

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • σόδα στη μύτη του κουταλιού του γλυκού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 ½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
·                         Για το μέλωμα
  • 500 γραμ. θυμαρίσιο μέλι
  • 1 φλ. νερό
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • ½ κ.γλ. γαρύφαλλο
  • ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Για τις δίπλες, χωρίζουμε πρώτα τους κρόκους από τα ασπράδια. Στα ασπράδια ρίχνουμε το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να κάνουν κορυφές που να στέκονται (μεσαία ταχύτητα).

Στους κρόκους ρίχνουμε τη βανίλια και τους χτυπάμε για 5’ με μίξερ χειρός, για να ασπρίσουν καλά και να μη μυρίζουν.

Ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα. Χτυπάμε 5 λεπτά για να αφρατέψει καλά το μείγμα. Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού για να γίνει σαν πηχτός χυλός. Λαδώνουμε τα χέρια και προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι (λίγο–λίγο). Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε και την ξεκουράζουμε το λιγότερο για 30 λεπτά. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, περίπου 20×15 εκατοστά. Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι. Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες.

Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια, μετά από 30 δευτερόλεπτα,  με τη βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες. Αφήνουμε να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Για το μέλωμα

Αραιώνουμε το μέλι με 1 φλ. νερό και περιχύνουμε τις δίπλες με προσοχή να μελωθούν όλες. Πασπαλίζουμε με καρύδια και κανελογαρύφαλλο.

Εναλλακτικά, μπορούμε να τις μελώσουμε όπως τα μελομακάρονα και να τις πασπαλίζουμε με καρύδι (αφού κρυώσουν, με το σιρόπι να είναι ζεστό).

Πηγή: argiro.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Δίπλες

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

1 ποτήρι του κρασιού λάδι

1 ποτήρι του κρασιού ούζο

2 ποτήρια του κρασιού χλιαρό νερό

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:

1 κιλό μέλι

3 ποτήρια του νερού νερό

Τρόπος μαγειρέματος

1          Ζύμωσε το αλεύρι προσθέτοντας το λάδι, το ούζο και το νερό. Άφησε 2 ώρες σε ζεστή γωνία μέχρι να φουσκώσει

2          Κόψε το ζυμάρι σε κομμάτια, τόσο ώστε να είναι αρκετό για να ανοιχτεί ένα φύλλο και στι συνέχεια κόψε σε λωρίδες 2 δάκτυλα πλατιά και τύλιξέ το με ένα πιρούνι σαν σαλιγκάρι

3          Βάλε το λάδι να κάψει και ρίξε τις δίπλες να ψηθούν

4          Στο μεταξύ ετοίμασε και το σιρόπι σου, όπου θα ρίχνεις μια, μια τις δίπλες να σιροπιαστούν

5          Βάλε τις δίπλες σε πιατέλα και πασπάλισέ τες με κανέλα και καρύδι.

Πηγή: tlife.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο