Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δίχρωµο κέικ σοκολάτας µε πορτοκάλι

25/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνί στη λαδόκολλα, μια παραδοσιακή μεσολογγίτικη συνταγή
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά Συνταγής

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή μαργαρίνη

3 αυγά

1 και 3/4 φλ. Φαρίνα κοσκινισμένη

2 κ.σ. κακάο

2 κ.σ. γάλα

3 κ.σ. φρέσκος χυμό πορτοκαλιού

1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Για το γλάσο

1½ φλ. άχνη ζάχαρη

3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι

λίγη λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα, 5΄-6΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας λίγο λίγο και σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε στο μείγμα και το αλεύρι.
    2. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο μισό μείγμα προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και στο άλλο μισό προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν και τα δύο μείγματα.
    3. Σε φόρμα στρογγυλή 20-22 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά, ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές και από τα 2 μείγματα και ανακατεύουμε στο τέλος με κουτάλι, να μπλεχτούν μεταξύ τους ώστε να έχουμε δίχρωμο αποτέλεσμα με γραμμώσεις.
    4. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, στην τελευταία σχάρα, για 25΄-30΄, ώσπου να ξεκολλάει το κέικ από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να κρυώσει για 5΄ και το μεταφέρουμε σε πιατέλα ή σε σχάρα.
    Για το γλάσο: Κοσκινίζουμε την άχνη σε ένα μπολ και λίγο λίγο ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να έχουμε ένα απαλό μεταξένιο γλάσο. Περιχύνουμε με το γλάσο το κρύο κέικ και προσθέτουμε και λίγη λιωμένη σοκολάτα (που έχει κρυώσει ελαφρά).

Πηγή: argiro.gr

 

 

Previous Post

Τονοσαλάτα με γιαούρτι και μαγιονέζα

Next Post

Κρητικά μυζηθροπιτάκια με μέλι

Next Post
Αρνί στη λαδόκολλα, μια παραδοσιακή μεσολογγίτικη συνταγή

Κρητικά μυζηθροπιτάκια με μέλι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ