Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Διατροφή κατά της ζέστης με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

23/08/2021
in ΑΓΡΟΤΙΚΑ
0
Διατροφή κατά της ζέστης με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
0
SHARES
Share on Facebook

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με λαχανικά, λευκό κρέας ή υδατάνθρακες, μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αντισταθεί στις υψηλές θερμοκρασίες και να ανακτήσει ενέργεια. Και αφού δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή μας, ένα καλό σνακ είναι ψωμί και λάδι. Αυτό επιβεβαιώνουν και ειδικοί της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, μιας κορυφαίας αυθεντίας στα διατροφικά θέματα, όπως επιβεβαιώνει και η ASSITOL, η ιταλική ένωση ελαιοβιοµηχανίας.
Σύμφωνα με τους αμερικανούς ερευνητές το ελαιόλαδο είναι μια βασική τροφή πλούσια σε καλά λιπαρά, σε θέση να παρέχει ενέργεια στο σώμα. « Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι – λέει ο Alberto Pucciarello, ειδικός διατροφής – το ελαιόλαδο έχει γεύση, είναι ελαφρύ και μας δίνει ενέργεια τις πιο ζεστές ώρες, αρκεί να ξέρουμε να το συμπληρώσουμε σωστά στα πιάτα μας».
Το καλοκαίρι η διατροφή μας θα πρέπει να στοχεύει στην υψηλή κατανάλωση λαχανικών, να είναι πλούσια σε νερό και σε ανόργανα συστατικά που το σώμα μας χάνει σε υψηλές θερμοκρασίες. Για ένα γεύμα, λοιπόν, κατά της ζέστης, μπορούμε να καταναλώσουμε πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης όπως είναι τα όσπρια, ή εάν θέλουμε πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης καλό είναι πάντα να επιλέγουμε λευκό κρέας και ψάρι, καρυκευμένα με ωμό ελαιόλαδο, το οποίο ενισχύει τη γεύση, χωρίς όμως να προσθέτει βάρος. Δεν χρειάζεται να παραλείψουμε από την ημερήσια διατροφή μας τους υδατάνθρακες, μόλις δύο φέτες φρέσκο ψωμί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κατά προτίμηση και το γεύμα μας είναι πλήρες. « Ένα ιδανικό σνακ για όλες τις ηλικίες », λέει ο Andrea Carrassi, γενικός διευθυντής της ASSITOL, « ένας τέλειος συνδυασμός μεταξύ δύο πυλώνων της εθνικής μας κουλτούρας, που πολύ συχνά ξεχνάμε την αξία τους για την υγεία».

Πηγή: olivenews.gr

Previous Post

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θάνος Μαρτίνος

Next Post

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του Ελευθερίου Βενιζέλου…

Next Post
Τα πρώτα χρόνια της ζωής του Ελευθερίου Βενιζέλου…

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του Ελευθερίου Βενιζέλου…

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ