Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ

Δ. Σαρηγιάννης: Ανοδική η πορεία του κορονοϊού σε Χανιά και Ηράκλειο – Φλερτ με τα 11.000 ημερήσια κρούσματα στη χώρα

18/06/2022
in ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
0
Κοροναϊός: Φρένο στην άρση των μέτρων έως την Πρωτομαγιά – Πώς θα κάνουμε Πάσχα
0
SHARES
Share on Facebook

“Αυξάνεται η ταχύτητα κλιμάκωσης της διασποράς σε όλη τη χώρα. Με βάση τη σημερινή κατάσταση περιμένουμε να φτάσουμε τα περίπου 11.000 κρούσματα (μολύνσεις) την ημέρα, μεσοσταθμικά ως μ.ο. των τελευταίων 7 ημερών. Μπορούμε και πρέπει να αντιδράσουμε όσο υπάρχει ακόμη χρόνος” αναφέρει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Με βάση το Σχήμα, αλλά και τη συνολικότερη πορεία των τελευταίων ημερών, σε όλες τις περιοχές (με εξαίρεση τη Θάσο) υπάρχει ξανά ανοδική πορεία, με εντονότερη αυτήν στη Μύκονο, στη Ζάκυνθο, στη Σαντορίνη, στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στην Πάρο, ενώ επίσης έντονη είναι στην Κέρκυρα και στη Ρόδο.

Όσον αφορά στις μεγάλες πόλεις, στην Αττική συνεχίζει η ανοδική πορεία, ενώ πλέον και στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε η ανοδική πορεία.

Στην προκειμένη περίπτωση, η χαλάρωση των μέτρων, έδωσε το χώρο στην πιο μεταδοτική μετάλλαξη Ο-2 να αναπτυχθεί και να δώσει μια επιπλέον κύμανση, καθυστερώντας την ταχεία αποκλιμάκωση.

Η διαμόρφωση ενός υψηλού κύματος αποφεύχθηκε από την επιπλέον φυσική ανοσία που διαμορφώθηκε (και που προστίθενται στη συνολική επίκτητη και ήδη υπάρχουσα φυσική ανοσία), ακριβώς λόγω της κύμανσης αυτής.

Όπως όμως αναφέρθηκε, επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας είναι οι επαναμολύνσεις (λίγο πάνω από το 10% των μετρούμενων μολύνσεων), ενώ αξίζει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει μειωμένη ανοσία σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση προ 4 μηνών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι ενώ η αύξηση της θερμοκρασίας συνεργεί στη μείωση των κρουσμάτων, είναι λάθος να αποδίδεται η υπάρχουσα αποδρομή στη λεγόμενη «εποχικότητα».

Αυτό εξάλλου διαπιστώθηκε και το καλοκαίρι του 2021, όπου η εμφάνιση της μετάλλαξης Δ συντέλεσε σε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στα τέλη Ιουνίου, αλλά και το ότι η αποδρομή αυτής είχε ξεκινήσει στα μέσα Νοέμβρη, πριν εμφανιστεί και κυριαρχήσει η μετάλλαξη Ο, ενώ δυστυχώς το παρατηρούμε και φέτος.

Αυτό είναι σημαντικό να το έχουμε κατά νου με την έναρξη της τουριστικής περιόδου το καλοκαίρι, αλλά και με δεδομένη την περαιτέρω απώλεια ανοσίας από τον Σεπτέμβριο, που θα έχουν παρέλθει ακόμα περισσότεροι μήνες, οπότε και μια επιπλέον αναμνηστική δόση θα καταστεί αναγκαία.

Όμως ακόμη και τώρα, η παρούσα ανοδική πορεία, δείχνει ότι η μη τήρηση ή η έλλειψη μέτρων προστασίας μπορεί να οδηγήσει σε ανοδικές διακυμάνσεις ή σε συνδυασμό με τη παρουσία νέων μεταλλαγμένων στελεχών (όπως συμβαίνει τώρα) στην ανάπτυξη ενός 6ου κύματος μέσα στο καλοκαίρι (που ήδη το παρατηρούμε), με περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης από τον Σεπτέμβρη.

Διαβάστε όλη την έκθεση του καθηγητή εδώ.

enikos.gr

Previous Post

Power Pass: «Βροχή» οι αιτήσεις – Ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση σήμερα (18/6) – Βήμα βήμα η διαδικασία

Next Post

Οι ροδαλές Μεσαρίτικες μπουρνέλες

Next Post
Οι ροδαλές Μεσαρίτικες μπουρνέλες

Οι ροδαλές Μεσαρίτικες μπουρνέλες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ