Το δημογραφικό ανέδειξε ως το σημαντικότερο πρόβλημα κατά την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, και χαρακτήρισε την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας άμεση προτεραιότητα του κόμματός του.
«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα γερόντων. Ένα ολόκληρο έθνος οδεύει προς τη σύνταξη, γιατί παύει να εκτιμά το θεόσδοτο δώρο της ζωής, έτσι όπως του αξίζει. Ο ατομικισμός που προωθεί η κουλτούρα των ημερών μας, βάζει φρένο στον κύκλο της ζωής και την απαραίτητη ανανέωση του πληθυσμού μας».
Αναφερόμενος στο νεοσύστατο υπουργείο οικογένειας, διερωτήθηκε ποιο θα είναι το αντικείμενο αυτού του ειδικού υπουργείου.
«Τι είναι αυτό που δεν κάλυπταν ως σήμερα τα άλλα πολλά συναρμόδια υπουργεία; Αυτό το υπουργείο θα αναλάβει να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, προστατεύοντας και ενισχύοντας την πυρηνική οικογένεια ; Θα προστατέψει, σύμφωνα με την παράδοση και τις επιταγές της εκκλησίας μας, το απολύτως σεβαστό δικαίωμα στη ζωή που έχει, εξ άκρας συλλήψεως, το αγέννητο παιδί;».
Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι πρέπει να υποστηριχθεί η παιδεία λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν να μπαίνει το μέλλον της Ελλάδας στη ζυγαριά του δημοσιονομικού κόστους.
«Σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας υπάρχουν έστω και τρία παιδιά, λόγοι εθνικοί και δημογραφικοί επιβάλλουν άνοιγμα σχολείου για να τα στεγάσει. Θέση μας και πρότασή μας είναι επίσης η άμεση μονιμοποίηση των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών».
Ο κ. Νατσιός, τάχθηκε εναντίον των γάμων ομοφυλόφιλων και τόνισε ότι «θα καταψηφίσουμε οποιαδήποτε τέτοια πρόταση νόμου».
Τί τον θέλετε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όταν όλα τους τα αστικά δικαιώματα είναι εξασφαλισμένα από το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο ήδη είχατε υπερψηφίσει;», είπε.
Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές ανηλίκους, υποστήριξε πως «η νεανική εγκληματικότητα καλπάζει, διότι πολλά παιδιά μεγαλώνουν με την υλιστική πεποίθηση πως πρέπει να πατήσουν επί πτωμάτων για να διεκδικήσουν ό,τι προλαβαίνουν σε τούτη τη ζωή. Και για αυτή τη στρεβλή πεποίθηση, ευθύνεται το οικογενειακό περιβάλλον και φυσικά «η άρρωστη Παιδεία και το ανεξέλεγκτο διαδίκτυο. Χρειάζεται άμεση αλλαγή βιβλίων γλώσσας τα οποία πρέπει να αποκτήσουν ταυτότητα. Αν δεν υπάρξει επανασύνδεση του μαθητή με την ζωντανή υπόσταση της γλώσσας του και της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς του».
Για την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε ότι η Νίκη θα περιμένει το σύνολο των κυβερνητικών προτάσεων και ζήτησε από την κυβέρνηση να διευκρινίσει αν θα καταργήσει το άρθρο 59 για τον θρησκευτικό όρκο των Βουλευτών, το άρθρο 16 ώστε να πάψει να αποτελεί αποστολή της Παιδείας η καλλιέργεια εθνικής θρησκευτικής συνείδησης και αν θα αναθεωρήσει το άρθρο 3 «για να γίνει το κράτος ουδετερόθρησκο όπως στην Γαλλία όπου ελλείψει Χριστιανισμού κυριαρχεί το ριζοσπαστικό ακραίο Ισλάμ ;»
Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ είπε ότι δεν είναι αρνητικός «υπό την προϋπόθεση ότι θα προάγουν τα ελληνικά γράμματα, την ελληνική έρευνα και τον ελληνικό πολιτισμό στον νέο άχρωμο παγκοσμιοποιημένο κόσμο που ζούμε».
Για τα θέματα της οικονομίας υποστήριξε ότι το σοβαρότερο θέμα είναι επίμονη η ακρίβεια κυρίως στα τρόφιμα αλλά και η ενέργεια, καθώς όπως είπε «η χώρα μας συνεχίζει να είναι παραδομένη στο έλεος της ακρίβειας». Για το θέμα των κόκκινων δανείων, ζήτησε επίσης να υπάρχει ενδιάμεση διαδικασία κατά την διαπραγμάτευση μεταξύ funds και τραπεζών κατά την εξαγορά του δανείου ώστε να μπορεί ο δανειολήπτης να μπορεί να το αγοράσει στην τιμή που το παίρνει το funds.
Για την διαχείριση του μεταναστευτικού ανέφερε πως «ως χριστιανοί, ως επιστήμονες, ως άνθρωποι σεβόμαστε τον πόνο των ανθρώπων, όσων από πόλεμο, από κατατρεγμό, από πικρό καημό άφησαν βωμούς κι εστίες στην πατρίδα τους και αναζητούν ζωή και πατρίδα, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα μας σε χώρο ασταμάτητης αποθήκευσης ψυχών».
Καταλήγοντας ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ζητώντας την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής στην Θράκη, ζήτησε την απέλαση του Τούρκου προξένου και τάχθηκε κατά της παραπομπής των ελληνοτουρκικών διαφορών στη Χάγη.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ