Συστατικά
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. γλυκάνισο
- 130 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, αλάτι, τον γλυκάνισο, τα φιστίκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθουμε 18 μπαλάκια από τη ζύμη και τα μεταφέρουμε σε δύο ταψιά με λαδόκολλα χωρίς να τα πατήσουμε.
- Ψήνουμε ξεχωριστά τα ταψιά για 15-20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ζεστή σοκολάτα.
Πηγή: akispetretzikis.com