Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χυλοπίτες στιγμής με σαλάμι και ντομάτα

19/09/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χυλοπίτες στιγμής με σαλάμι και ντομάτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 500γρ. χυλοπίτες
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή μερικά φυλλαράκια ξερό ή φρέσκο φασκόμηλο
  • 200γρ. σαλάμι αέρος ή μπίρας, σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε πολύ προσεχτικά τις χυλοπίτες, ίσα-ίσα να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με μια κουταλιά λάδι στο σουρωτήρι.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το σαλάμι με το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τον πελτέ, το φασκόμηλο ή τη ρίγανη και τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέτετε στο τηγάνι τις χυλοπίτες. Τις ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό και σερβίρετε με ξερή κρητική μυζήθρα ή κεφαλοτύρι και πιπεράκι.

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σαλάμι με παστό χοιρινό, σύγκλινο ή απάκι σε μπουκίτσες και να προσθέσετε μια κόκκινη καυτερή πιπερίτσα και 1 κουτ. γλυκού κάππαρη για πιο πικάντικη γεύση.

Συνήθως οι χυλοπίτες δεν θέλουν πάνω από 4 λεπτά για να μαγειρευτούν. Αν το πακέτο δεν έχει οδηγίες, καλύτερα να είστε από πάνω τους, γιατί μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορεί να λιώσουν.

Πηγή: olivemagazine.gr – Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Previous Post

Δήμος Φαιστού: Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του υποψηφίου Δημάρχου Γρηγόρη Νικολιδάκη

Next Post

Γεμιστά δαμάσκηνα με σοκολάτα και φουντούκι

Next Post
Χυλοπίτες στιγμής με σαλάμι και ντομάτα

Γεμιστά δαμάσκηνα με σοκολάτα και φουντούκι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ