Υλικά
χταπόδι 1 κιλού
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
6 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
250 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το χταπόδι μαζί με το αλάτι και το ξύδι, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί, για 30 λεπτά. Μόλις το χταπόδι βράσει το ψιλοκόβουμε και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ. Μέσα στο μπολ με το χταπόδι ρίχνουμε το λαδί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ρίγανη, τον άνηθο και την πάπρικα. Αναμειγνύουμε τα υλικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σερβίρεται κρύο.
Πηγή: cookingdiary.gr