Υλικά για 4 μερίδες:
Χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο (περίπου 1 κιλό)
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φύλλα δάφνης
Πιπέρι σε κόκκους
*κ. σ.: κουταλιά σούπας
Μέθοδος εκτέλεσης:
Αφού πλύνετε και καθαρίσετε το χταπόδι βάλτε το σε βαθύ τηγάνι με ένα φύλλο δάφνης και 2 – 3 κόκκους πιπέρι, χωρίς καθόλου νερό. Σκεπάστε το τηγάνι και σιγοβράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, έτσι ώστε να βγάλει τα δικά του υγρά.
Ετοιμάστε τέσσερα μεγάλα ,τριπλά, κομμάτια λαδόκολλας. Μοιράστε στο καθένα το χταπόδι, σκορπίστε λίγο σκόρδο, το μέλι και το ξύδι, μια κουταλιά από το ζωμό που έβγαλε το χταπόδι στο τηγάνι, ένα φύλλο δάφνης, κόκκους από το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Κλείστε κάθε λαδόκολλα σχηματίζοντας μικρούς φακέλους. Δέστε τους με σπάγκο κουζίνας και τοποθετήστε τους σε ταψί.
Ψήστε στο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.
Πηγή: changeeat.com.cy