Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χταπόδι με πέστο βασιλικού

23/02/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι με πέστο βασιλικού
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά (Για 4 άτομα)
1 κιλό χταπόδι,
2 φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
2 φύλλα δάφνης,
1 κλωναράκι δεντρολίβανο,
10 κόκκους μαύρου πιπεριού,
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια,
2 σκελίδες σκόρδο,
ελαιόλαδο.
Για το πέστο μαϊντανού:
1 φλ. μαϊντανό,
1/3 φλ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης,
½ φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα,
1 σκελίδα σκόρδο,
½ φλ. ελαιόλαδο,
½ κουταλάκι αλάτι,
ελάχιστο μαύρο πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το χταπόδι χωρίς νερό (θα κατεβάσει το δικό του) και βράζετε για
30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Ρίχνετε το κρασί και προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο, τους κόκκους μαύρου πιπεριού, το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Συνεχίζετε το βράσιμο για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μαλακώσει το χταπόδι. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό και συνεχίζετε το βράσιμο για να μαλακώσει καλά το χταπόδι. Αν θέλετε σε αυτό το σημείο βάζετε το χταπόδι στη σχάρα ψήνοντάς το για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρά κομματάκια (μπουκιές).
Παράλληλα, ετοιμάζετε το πέστο μαϊντανού: Σε ένα μπλέντερ βάζετε το μαϊντανό, τα φιστίκια Αιγίνης, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο. Αλέθετε και ρίχνετε λίγο – λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βάζετε το χταπόδι σε ένα πιάτο, το ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρετε με το πέστο μαϊντανού. Βάζετε το υπόλοιπο πέστο σε ένα μπολάκι, το ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και το βάζετε στο πλάι του φαγητού για να προσθέτει ο καθένας στο πιάτο του όσο επιθυμεί.

Πηγή: xrysessyntages.com

 

 

Previous Post

“Αργυρό μετάλλιο” για το Ηράκλειο: Στη 2η θέση των αεροδρομίων της Ελλάδας

Next Post

Λεμονόπιτα με τραγανό φύλλο και κρέμα τυριού

Next Post
Χταπόδι με πέστο βασιλικού

Λεμονόπιτα με τραγανό φύλλο και κρέμα τυριού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ