Αρκετά και μεγάλα τα χταπόδια που βρίσκουν οι φίλοι ψαράδες αυτήν την εποχή, έτσι κι εγώ δεν θα μπορούσα παρά να γράψω μία συνταγή για χταπόδι.
Όλοι ξέρουμε τι ωραίο είναι στο κάρβουνο και όλοι έχουμε γευτεί το χταπόδι κρασάτο, αλλά σίγουρα πολλοί λίγοι το έχουν μαγειρέψει με μέλι.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό περίπου χταπόδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3-4 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι γλυκό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
- 1/2 κουταλάκι σουσάμι
- 1 ντομάτα
- 1 φύλλο δάφνης
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
Οδηγίες
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και μαραίνουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας τα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Κόβουμε το χταπόδι σε μπουκιές και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρασί, το μπαλσάμικο, το κονιάκ, τη ντομάτα ψιλοκομμένη, τη δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν 1 με 1 1/2 ώρα.
- Την τελευταία στιγμή ρίχνουμε και την κουταλιά το μέλι και ανακατεύουμε.
- Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σουσάμι και να το συνοδέψετε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Πηγή: drososfishing.gr – Ελένη Φούφα