Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χταπόδι με κριθαράκι

20/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πιπεράτες μπριζόλες με κρεμμύδια και κρασί
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, βάρους περίπου 1 κιλού, καθαρισμένο

100 ml ελαιόλαδο

4 κουτ. σούπας ξίδι

1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά καρέ

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200ml χυμό ντομάτας

1 κουτ. σούπας πελτέ

1 φύλλο δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

250γρ. κριθαράκι χοντρό

μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε ολόκληρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ραντίζετε με το ξίδι, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε το χταπόδι σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό, γιατί το χταπόδι βγάζει δικά του υγρά. Στη συνέχεια το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Αδειάζετε την κατσαρόλα από τα ζουμάκια του χταποδιού και την ξαναβάζετε στη φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την δάφνη, την κανέλα, την ζάχαρη, το ψιλοκομμένο χταπόδι και 1 φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το χταπόδι να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει η σάλτσα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζετε αρκετό αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνετε το κριθαράκι και το βράζετε λιγότερο χρόνο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία. Πρέπει να μείνει al dente.
Σουρώνετε το κριθαράκι και το ρίχνετε απευθείας στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά. Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: olivemagazine.gr – Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Previous Post

Τζουλαμας! Το παραδοσιακό Μεσσαρίτικο φαγητό για το αποκριάτικο τραπέζι

Next Post

Ψάρι με λεμόνι, ρίγανη και σκόρδο

Next Post
Πιπεράτες μπριζόλες με κρεμμύδια και κρασί

Ψάρι με λεμόνι, ρίγανη και σκόρδο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ