Υλικά:
1 κιλό χταπόδι,
1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες,
200 γρ. φυτίνη,
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί.
Ανακατεύοντας, ρίχνουμε το χταπόδι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.
Πριν το χταπόδι καλοψηθεί, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.
Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρεται ζεστό.
Πηγή: Sidages.gr