Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χταπόδι με αγκινάρες

10/08/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι με αγκινάρες
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

9-10 αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες

1 χταπόδι περίπου 11/2 κιλό

1 κ.σ. αλεύρι

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξύδι

1 φλ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι (χυμό και το ξύσμα)

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το χταπόδι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 1 φλ. νερό και το ξύδι, το αλατίζουμε ελαφρά, σκεπάζουμε με καπάκι και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 45 περίπου λεπτά, ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσει εντελώς και να πιει το ζουμάκι του. Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε το αλεύρι και τις αγκινάρες και συνεχίζουμε για άλλο 1 λεπτό το σοτάρισμα.

Προσθέτουμε το χταπόδι, φέρνουμε δυό βόλτες, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να μείνει με τη σάλτσα του.

Τα τελευταία πέντε λεπτά, ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Tip

Αν μας βρίσκεται μάραθος αντί για άνηθο, ακόμα καλύτερα.

Αν το κάνουμε με φρέσκιες αγκινάρες, όσο τις καθαρίζουμε τις βάζουμε σε μπολ με νερό, 2 στημένα λεμόνια και τις λεμονοκόπουπες, για να μην μαυρίσουν. Αυτό το λεμονάτο νεράκι θα το χρησιμοποιήσουμε μετά για να μαγειρέψουμε το φαγητό μας.

Πηγή: pirouni.gr

 

Previous Post

Έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Next Post

Ραβανί (βίντεο)

Next Post
Χταπόδι με αγκινάρες

Ραβανί (βίντεο)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ