Χταποδάκι τουρσί. Ένας καταπληκτικός ουζο-τσιπουρο-μεζές στο ψυγείο μας έτοιμος για κατανάλωση ανά πάσα ώρα και στιγμή !
Υλικά
1 χταπόδι μεσαίου μεγέθους (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι μικρό
2 κ.σ. κάπαρη
1 κ.σ. μαραθόσπορο
2 κ.σ. μέλι
Καυτερή πιπεριά (όση αντέχετε)
1 ποτήρι ξύδι από σταφύλια (καλής ποιότητας)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε τα μάτια, το εσωτερικό της κουκούλας και το δόντι. Πλένουμε πολύ καλά με νερό. Το βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά με ένα ποτήρι νερό και λίγο αλάτι. Κόβουμε το χταπόδι σε κομματάκια (μέγεθος ενός μεζέ).
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα γυάλινο βάζο το χταπόδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σφραγίζουμε καλά και αναδεύουμε μερικές φορές. Μετά από μερικές ώρες το χταποδάκι έχει πάρει όλα τα αρώματα και είναι έτοιμο για κατανάλωση. Διατηρείται στο ψυγείο περίπου για ένα μήνα.
Προσοχή τρίβουμε τις βεντούζες για να φύγει η άμμος.
Μην παραβράσετε το χταπόδι, αν και σφίγγει όταν κρυώσει είναι καλύτερα να μην το κάνετε ¨νιανιά¨.
Για χρήση από το ψυγείο φροντίστε να το βγάλετε μισή ωρίτσα πιο πριν για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάζετε την ποσότητα που επιθυμείτε φροντίζοντας να πιάνετε από όλα τα υλικά (εάν δεν έχει παγώσει το λάδι στο βάζο αναδεύστε καλά πριν βγάλετε την ποσότητα που θέλετε).
Πηγή: magiacook.gr