Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικο κέικ με φρούτα και ξηρούς καρπούς

12/12/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταποδοπίλαφο
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γραμμάρια Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

125 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

125 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη

4 αυγά

1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ

1 ποτήρι ρούμι ή μπράντι

200 γραμμάρια διάφορα ξηρά φρούτα (ξανθές και μαύρες σταφίδες, χουρμάδες, βερίκοκα κ.ο.κ.)

20 γραμμάρια φουντούκια χοντροκομμένα

20 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα

επιπλεόν αλεύρι για όλες τις χρήσεις για τη φόρμα

επιπλέον Βιτάμ για τη φόρμα

ζάχαρη άχνη και μερικά ξηρά φρούτα για τη διακόσμηση

Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε τα ξηρά φρούτα και τα ρίχνουμε σε κατσαρολάκι μαζί με ¾ από το ποτό, τα φουντούκια και τα καρύδια.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Τα σουρώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο.

Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε για λίγα ακόμα λεπτά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ποτό.

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μίγμα τα ξηρά φρούτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα να πάνε παντού.

Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Ψήνουμε το κέικ στους 200°C για 10΄ και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30΄- 40΄ στους 180°C.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη και ξηρά φρούτα.

Πηγή: vitam.gr

 

Previous Post

Υποθαλάσσια σεισμική δόνηση 4.8 R τα ξημερώματα νοτιοανατολικά της Κρήτης

Next Post

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Next Post
Χταποδοπίλαφο

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ