Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικη κοτόσουπα

24/12/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με κάστανα
0
SHARES
Share on Facebook

Τι χρειαζόμαστε:

1 κοτόπουλο

3 λίτρα κρύο νερό

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1 πατάτα

1 κ.γ. θυμάρι

λίγους κόκκους πιπέρι

αλάτι

1 φλ. ρύζι σουπέ

2 αβγά

1 λεμόνι

Πώς το κάνουμε:

1) Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε το κοτόπουλο. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε τη σούπα. Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά, το θυμάρι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, δηλαδή να “φεύγει” το κρέας από το κόκκαλο.

2) Όταν γίνει το κοτόπουλο, βγάζουμε από μέσα το κρέας και τα λαχανικά, αφήνουμε μόνο το ζουμί και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει για ένα τέταρτο περίπου (μέχρι να γίνει και το ρύζι).

3) Στο μούλτι βάζουμε το καρότο, το κρεμύδι και την πατάτα με λίγο ζουμάκι και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα αραιή. Το προσθέτουμε στη σούπα μας.

4) Σε μπολ (ή στο μούλτι) χτυπάμε τα ασπράδια, μετά προσθέτουμε τους κρόκους και τέλος το χυμό του λεμονιού, για να γίνει το αβγολέμονο. Αβγοκόβουμε τη σούπα (δηλαδή βάζουμε στο μπολ που έχουμε χτυπήσει τα αυγά και το λεμόνι λίγο λίγο ζουμάκι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να έρθει στη θερμοκρασία της σούπας και μετά το προσθέτουμε στη σούπα μας) και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να κάνουμε τη σουπίτσα φυσικά και με κομμάτια κοτόπουλου. Δηλαδή μόνο με μπούτι ή με μπούτι και φτερούγες. Μπορεί να γίνει και με κομμάτια γαλοπούλας.

Μπορείτε να προσθέσετε 1 φύλο δάφνης και σέλινο αν σας αρέσει η μυρωδιά τους.

Το ρύζι μπορείτε και να μη το βάλετε ή να το αυξομειώσετε ανάλογα με το πόσο ρύζι θέλετε στη σούπα σας.

Επίσης δοκιμάστε στο τέλος τη σούπα σας πριν τη σερβίρετε για να δείτε εάν χρειάζεται παραπάνω λεμόνι ή αλάτι.

Πηγή: sintagespareas.gr

Previous Post

Τσιγαρίδες

Next Post

Χοιρινό τσιγαριαστό

Next Post
Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με κάστανα

Χοιρινό τσιγαριαστό

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ