Υπέροχα, γευστικά και οπτικά Χριστουγεννιάτικα cupcakes !!! Στολίστε τα με αμυγδαλόπαστα και εντυπωσιάστε την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.. Μια σχετικά χρονοβόρα και μέτριας δυσκολίας συνταγή για cupcakes που θα σας μείνουν αξέχαστα… και θα σας αποζημιώσουν με τη γεύση τους και την εμφάνισή τους.
Υλικά συνταγής
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
385 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά
415 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 ml γάλα
50 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
150 γρ. σμέουρα κατεψυγμένα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
500 γρ. αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν) έτοιμη εμπορίου ή βλέπε συνταγή εδώ [προαιρετικά]
λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να φτιάξετε τα λουλουδάκια [Προαιρετικά]
Για τη βουτυρόκρεμα επικάλυψης:
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
480 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και τοποθετείτε 24-26 θήκες 5 εκ. στη βάση τους και 7,5 εκ. στη κορυφή τους, σε ένα ταψί ειδικό για cupcakes. Εναλλακτικά τοποθετείτε τις 24 θήκες πάνω σε ένα βουτυρωμένο κοινό ταψί.
Για τα cupcakes: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά , ένα τη φορά, τα αυγά χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε εναλλάξ, σε παρτίδες, το γάλα και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτετε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τα σμέουρα και ανακατεύετε με σπάτουλα.
Ρίχνετε, μοιράζοντας ισομερώς, το μείγμα, με ένα κουτάλι, στις χάρτινες θήκες. Ψήνετε τα cupcakes στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ. Κάντε το πείραμα βυθίζοντας στη ζύμη μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή και στεγνή τα cupcakes είναι έτοιμη. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε σε ράφι να κρυώσουν.
Για τη βουτυρόκρεμα επικάλυψης: Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα και σταδιακά προσθέτετε τη ζάχαρη και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνετε μια λεπτή στρώση βουτυρόκρεμας, με ένα μαχαιράκι με στρογγυλή λάμα, πάνω σε κάθε cupcake.
Αν χρησιμοποιήσετε το μάρζιπαν, προαιρετικά, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα: Πασπαλίζετε την επιφάνεια εργασίας σας με ζάχαρη άχνη και ανοίγετε την αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν) σε φύλλο 3 χιλ. Με ένα κουπ πατ 8 εκ. περίπου κόβετε δίσκους μάρζιπαν και σκεπάζετε τα cupcakes.
Ρίχνετε στην αμυγδαλόπαστα που περίσσεψε, λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ζυμώνετε να ενσωματωθεί το χρώμα και να έχετε μια κόκκινη ζαχαρόπαστα. Φτιάχνετε κόκκινα λουλουδάκια ή άλλα σχέδια επιλογής σας και διακοσμείτε τα cupcakes.
Σημείωση: Είτε καλύψετε τα cupcakes με μάρζιπαν είτε όχι, η επικάλυψη βουτυρόκρεμας είναι απαραίτητη.
Πηγή: neolaia.gr