Υλικά
1 κιλό άγρια χόρτα
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μυρώνια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
πιπέρι
200γρ. ξινομυζήθρα
100.γρ γραβιέρα
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
2 ποτήρι νερό (περίπου)
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού αλάτι
6 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα χόρτα, το μάραθο, τα μυρώνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα τα χόρτα τα βάζουμε σε σουρωτήρι να σουρώσουν και να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν προσθέτουμε τα τυρί.
Για το φύλλο ανοίγουμε μία τρυπούλα στη μέση από το αλεύρι και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε το ζύμωμα.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 16 μπαλάκια και αρχίζουμε το άνοιγμα του φύλλου.
Ανοίγουμε 16 φύλλα λίγο μικρότερα από το μέγεθος του τηγανιού μας.
Απλώνουμε το ένα κάτω, το γεμίζουμε με το μίγμα των χόρτων και το σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο.
Ενώνουμε τις άκρες των δύο φύλλων με το τσίμπημα του πιρουνιού.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και να βεβαιωθούμε ότι είναι ψημένο το φύλλο.
Πηγή: olivemagazine.gr