Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χορτοπιτάκια με τσιγαριαστά χόρτα

16/01/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χορτοπιτάκια με τσιγαριαστά χόρτα
0
SHARES
Share on Facebook

 

Αυτά τα χορτοπιτάκια ψήνονται στο τηγάνι, με ένα αέρινο και πολύ λεπτό φύλλο, με μια γέμιση γεμάτη αρώματα της ελληνικής φύσης. Μπορούμε τώρα που βρίσκουμε όλα αυτά τα χόρτα να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα και να τα καταψύξουμε για να τα έχουμε όλο το χρόνο, είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για τη ρακή ή τη μπιρίτσα το καλοκαίρι.

Υλικά

  • 500κιλόαλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ρακή
  • 1φλ νερό χλιαρό
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 μάτσο μάραθο
  • 1 μάτσο σέσκουλα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4φλ σπανάκι ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο λάπαθα
  • ½ μάτσο άνιθο
  • ½ μάτσο μυρώνια
  • ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένα
  • ¼ κουταλάκικύμινο προαιρετικά

Οδηγίες

  1. Για τη ζύμη: σε μια λεκάνη θα βάλουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, τη ρακή, το νερό, το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, προσοχή μπορεί να μην το πάρει όλο. Θέλουμε μια ζύμη πολύ μαλακιά, ζυμώνουμε καλά και βλέπουμε αν θέλει αλεύρι. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Για τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά, ξεχωριστά τα κρεμμυδάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε όλα μαζί τα χορταρικά με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε συνεχώς να τσιγαριαστούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε, αν σας αρέσει το άρωμα από το κύμινο βάζετε λίγο, αφήνουμε τα χόρτα να βράσουν για δέκα λεπτά περίπου, να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Πρέπει η γέμιση να είναι αρκετά στεγνή για να παραμείνει το φύλλο τραγανό.
  3. Για τα πιτάκια: Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και με ένα κουπάτ κόβουμε δισκάκια 10 εκ. περίπου. Σε κάθε δίσκο βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση, διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Τηγανίζουμε τα πιτάκια με ελαιόλαδο που έχουμε ζεστάνει καλά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πηγή: cookstory.gr

 

Previous Post

Σπιτικό απάκι

Next Post

Τηγανίτες με μέλι και κανέλα

Next Post
Χορτοπιτάκια με τσιγαριαστά χόρτα

Τηγανίτες με μέλι και κανέλα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ