Υλικά Συνταγής
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι πλυμμένο και στραγγισμένο
2 πράσα μεγάλα (το τρυφερό μέρος μόνο
το υπόλοιπο το κρατάμε για ζωμούς)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι καυκαλήθρες και μυρώνια
1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
300 γραμμ. φέτα (τρίμμα)
2 κ.σ. αλάτι
3/4 φλ. ελαιόλαδο
Για το φύλλο
1 πακέτο φύλλα Κρούστας “πολίτικο” alfa
3/4 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά σε σουρωτήρι. Τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι. Τ’ ανακατεύουμε και τ’ αφήνουμε να σταθούν για 15΄-20΄, να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και ν’ αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Θα μειωθεί η γέμιση στο μισό του όγκου της. Προσθέτουμε τη φέτα και τριμμένο πιπέρι. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ., στρώνουμε ένα ένα φύλλο σουρωτά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο καθένα χωριστά. Κάτω βάζουμε 6 φύλλα. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, σουρωτά, ραντίζοντας ένα ένα με ελαιόλαδο. Στρίβουμε τις άκρες των φύλλων. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι. Ψήνουμε σε αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, στους 180οC, για 1 ώρα.
Πηγή: argiro.gr