Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα

11/03/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
200γρ. φέτα
200γρ. ανθότυρο ολόπαχο
100γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
2 αβγά
μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
άφθονο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Διαδικασία

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη φέτα και τον ανθότυρο και πιέζετε με ένα μεγάλο πιρούνι να διαλυθούν τα τυριά και να αναμιχθούν. Ρίχνετε την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε σχολαστικά. Χτυπάτε σ’ ένα μπολάκι τα 2 αβγά ελαφρά με ένα πιρούνι, τα αδειάζετε στο μίγμα των τυριών και ανακατεύετε δυνατά. Ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μια τελευταία φορά.

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί του φούρνου, ρίχνετε μέσα ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, μ’ ένα πινέλο το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια και το αφήνετε να περιμένει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Σε λεία επιφάνεια, όπως ο πάγκος της κουζίνας, απλώνετε ένα φύλλο και το λαδώνετε ελαφρά. Στρώνετε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω και με ένα κουτάλι απλώνετε γέμιση κατά μήκος του φύλλου. Το τυλίγετε να γίνει ένας λεπτός σωλήνας και το ακουμπάτε στα τοιχώματα του ταψιού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, βάζοντας δίπλα τον επόμενο σωλήνα από φύλλο και συνεχίζετε μέχρι να σχηματιστεί ένας “σαλίγκαρος” και να γεμίσει το ταψί μέχρι το κέντρο.

Αφού γεμίσετε όλο το ταψί, το περιχύνετε με άφθονο ελαιόλαδο, απλώνοντάς το με ένα πινέλο να πάει παντού. Ψήνετε την τυρόπιτα στο φούρνο, σκεπασμένη με μια λαδόκολλα για να μην αρπάξει και με το ταψί στη χαμηλότερη θέση του φούρνου για να ψηθεί καλά από κάτω. Προσοχή, μην το ακουμπήσετε στον πάτο του φούρνου, αλλά βάλτε τη σχάρα μια σκάλα πιο πάνω. Σε 45 λεπτά αφαιρείτε τη λαδόκολλα και αφήνετε την τυρόπιτα να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή.

Αν το ταψί σας είναι ευπαρουσίαστο, το μεταφέρετε στο τραπέζι και σερβίρετε την τυρόπιτα κομμάτι κομμάτι από εκεί.

Πηγή: briefingnews.gr

Previous Post

Πιπεριές γεμιστές με μαλακά τυριά

Next Post

Μανέστρα με λαχανικά και ταχίνι

Next Post
Μανέστρα με λαχανικά και ταχίνι

Μανέστρα με λαχανικά και ταχίνι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ