Υλικά συνταγές:
Κομμένη μπουκίτσες χοιρινή σπάλα: 1800 – 2000 γρ.
Νερό: 3 κούπες
Χυμό πορτοκαλιού: 1/2 κούπα
Ξύσμα: από 1 πορτοκάλι
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουταλιά σούπας
Ελαιόλαδο: 1/4 κούπας
Κομμένο φέτες κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Καθαρισμένο σκόρδο: 8 σκελάκια
Ράφνη
κουταλιού: 8 σκελάκια
Ράφη. 2 1/2 κουταλάκια τσαγιού
Οδηγίες:
1. Βάζετε σε κατσαρόλα, όλα μαζί τα υλικά, σε δυνατή φωτιά, να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει την κρέα, 1 ώρα περίπου. Αν υπάρχει το ξαφρίζετε.
2. Όταν μαλακώσει το κρέας, ξεσκεπάζει την κατσαρόλα και δυναμώνει τη φωτιά, να εξατμιστεί σχεδόν όλα τα υγρά. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
3. Όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρά, βγάζετε τα φύλλα δάφνης και αδειάζετε το φαγητό σε ταψί. Ψήνετε για 20 – 30 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά το κρέας.
4. Σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό. Ταιριάζει με ρύζι και πατατούλες βραστές ή πουρέ.
Πηγή: radicio.com