Υλικά:
1 κιλό χοιρινό
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
½ ποτήρι του κρασιού ξίδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφού πλύνουµε το κρέας και το κόψουµε σε µέτρια κοµµάτια, το αλατοπιπερώνουµε, του βάζουµε ρίγανη, το περιχύνουµε µε το ξίδι και το αφήνουµε λίγη ώρα.
Βάζουµε στο τηγάνι λάδι να κάψει και ρίχνουµε µέσα το χοιρινό µαζί µε το ζουµί του.
Το αφήνουµε να βράσει σε σιγανή φωτιά µέχρι να πιει το ζουµί του και µετά ρίχνουµε το κρασί. Το αφήνουµε να πιει και το κρασί, να ροδίσει και µετά το σβήνουµε.
Πηγή: chania.eu