Συστατικά
- 1 κιλό ψαρονέφρι
- 200 ml. μπύρα
- 120 γρ. μουστάρδα Dijon
- 6 κ.σ. μέλι
- 50 ml. ελαιόλαδο & έξτρα 50 ml. για το σοτάρισμα των μανιταριών
- 50 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
- 2 κ.σ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 120 ml. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, τη μπύρα, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ σκεύος και τοποθετούμε μέσα τα ψαρονέφρια. Τα αναποδογυρίζουμε για να πάει παντού η μαρινάδα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείου ή μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη, τοποθετούμε τα ψαρονέφρια σε μια σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί του φούρνου. Ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
Πηγή: stronoumetrapezi.gr