Υλικά συνταγής:
Μπούτι χοιρινό: 1800 γρ. (χωρίς κόκκαλο)
Πατάτες: 8 μικρές προς μέτριες
Καρότα: 4 μέτρια
Σκόρδο: 6 – 8 σκελίδες
Δεντρολίβανο: 3 – 4 κλαδάκια χωρίς το κοτσάνι
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας
Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα
Ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε τις πατάτες και τα καρότα. Τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζετε το σκόρδο.
2. Κάνετε μικρές εγκοπές στο μπούτι σε διάφορα σημεία και βάζετε μέσα από μια σκελίδα σκόρδο και φυλλαράκια δεντρολίβανο. Δένετε καλά το μπούτι με βαμβακερό σπάγκο.
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε καλά το χοιρινό από όλες τις πλευρές, να κάνει κρούστα. Το βάζετε σε ταψί μαζί με τα λαχανικά που ετοιμάσατε. Προσθέτετε το κρασί, αλατοπίπερο και τη ρίγανη και σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο.
4. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε άλλη μισή ώρα να ροδίσει. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε 20 περίπου λεπτά να ηρεμήσει.
5. Αφαιρείτε το σπάγκο, κόβετε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε σε πιατέλα με τα λαχανικά ολόγυρα.
Τη συνταγή τη διαβάσαμε εδώ