Χοιρινό με ξινόχοντρο και ρύζι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά: 

1 κιλό χοιρινό,

2 φλιτζάνες ξινόχοντρο,

1 φλιτζάνι ρύζι,

2 φλιτζάνες ντομάτα τριμμένη,

1 μεγάλο κρεμμύδι,

κύμινο,

πιπέρι.

Εκτέλεση: 

Βράζουμε το κρέας.

Αφαιρούμε τον αφρό και το μισοψήνουμε.

Σ’ ένα άλλο σκεύος βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την ντομάτα, κύμινο, πιπέρι και προσθέτουμε το μισοψημένο κρέας μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Έπειτα προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό και τον ξινόχοντρο.

Όταν ψηθεί ο χόντρος προσθέτουμε το ρύζι και, εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Όταν και το ρύζι ψηθεί το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Πηγή: Από το έντυπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ανωγείων, 2005 –

Πηγή: rethymnoguide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο