Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

10/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα, λαιμός)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)
1 1/2 κιλό σέλινο (ρίζα και φύλλα)
1/2 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού σπιτικό ζωμό κρέατος ή νερό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε και σοτάρουμε 2-3 λεπτά το κρεμμύδι. (Σβήνουμε με το κρασί, αν θέλουμε), προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1-1 1/2 ώρα. Στο μεταξύ καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τη ρίζα του σέλινου και τα φύλλα σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Μισή ώρα περίπου, πριν ψηθεί το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σέλινο και τον άνηθο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Για το αβγολέμονο:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν παχύς αφρός, προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε πάλι. Προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε ελάχιστα. Προσθέτουμε στο μείγμα μας λίγες κουταλιές από το ζεστό ζωμό του φαγητού μας.  Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αβγολέμονο σιγά-σιγά και ανακατεύουμε ελαφρά (για να μην ψηθεί το αυγό).

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο.

Πηγή: omilo.com

Previous Post

Προσλήψεις 802 εκπαιδευτικών σε α/θμια και β/θμια εκπ/ση με σύμβαση 3μηνης διάρκειας

Next Post

Λουκάνικα με πατάτες και λαχανικά στον φούρνο

Next Post
Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

Λουκάνικα με πατάτες και λαχανικά στον φούρνο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ