Θα χρειαστούμε:
μισό κιλό χοιρινό, κομμένο σε μπουκίτσες
5 μελιτζάνες φλάσκες
20 ντοματίνια
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές φλωρίνης
μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισό κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
μισό κουταλάκι μπούκοβο (προαιρετικά)
¼ κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, και τις ξεπικρίζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε λεπτές φέτες, και τις πιπεριές σε κομματάκια.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας, τα μπαχαρικά και το λάδι σε ένα ταψί και τ’ ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι (περίπου 2/3 της κούπας τσαγιού) και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 200βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθεί το κρέας ( περίπου 50 λεπτά).
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά περίπου ακόμη, να πάρει χρώμα το φαγάκι μας.