Υλικά
800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένα σε κομμάτια περίπου των 3 εκ.
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
300 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα στη μέση (αν είναι μικρά, τα αφήνουμε ολόκληρα)
100 ml ξηρό, λευκό κρασί
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το χοιρινό και να εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Συνοδεύουμε: με αφράτο πουρέ πατάτας.
Πηγή: gastronomos.gr