Ένα χαρακτηριστικό λευκό στιφάδο με βολβούς, από τα χωριά της επαρχίας Σφακίων, που μαρτυρά το «πενία τέχνας κατεργάζεται», αλλά παρουσιάζει και ιδιαίτερο γευστικό ενδιαφέρον.
Υλικά για 4 άτομα
1 ½ κιλό κρέας χοιρινό
κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό φρέσκοι βολβοί
125 ml ελαιόλαδο
125 ml λευκό, ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ κύμινο σε σκόνη
Παρασκευή
Καθαρίζετε τους βολβούς, όπως τα κρεμμύδια, και τους πλένετε προσεκτικά.
Τους ζεματάτε τρεις φορές, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό, για να ξεπικρύσουν.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κομμάτια του χοιρινού, καλά αλατοπιπερωμένα, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το κύμινο και όσο νερό χρειάζεται για να σιγοβράσει το κρέας.
Όταν το κρέας θα κοντεύει να ψηθεί, προσθέτετε και τους βολβούς και τους αφήνετε να βράσουν μαζί με το φαγητό, για να ομογενοποιηθούν με τη σάλτσα του.
Πηγή: athinorama.gr