Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοιρινό λεμονάτο με γιαχνερά χόρτα μαγειρεμένα στο Βροντήσι

27/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινά σνίτσελ με πουρέ πατάτας
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό σε καρέ
  • 1 κιλό γιαχνερά χόρτα
  • 500 γραμ. πατάτες
  • 250 γραμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 ml.ελαιόλαδο
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • 60 ml. χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • λίγο μάραθο ή άνηθο
  • αλατοπίπερο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χοιρινό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο, να φύγει το αλκοόλ.
  2. Έπειτα βάζουμε αρκετό νερό, και σιγοψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, το μάραθο και τα χόρτα, που τα έχουμε καθαρίσει και πλύνει πριν.
  3. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοψήνουμε για 10 λεπτά περίπου. Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

Κρήνη Μονής Βροντησίου

Νάμαστε στους νότιους πρόποδες του Ψηλορείτη και σε απόσταση από τον Ζαρό, 4 χιλιόμετρα περίπου. Τόπος προορισμού μας αυτή την φορά, ένα από τα ιστορικότερα μοναστήρια της Κρήτης, η μονή Βροντησίου. Μία μονή που έχει να επιδείξει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, στο πέρασμα των αιώνων. Τον 15ο αιώνα, το πέρασμα των Ενετών από τα μέρη μας, άφησε την σφραγίδα του στο μοναστήρι, φτιάχνοντας την πιο καλλιτεχνική κρήνη στην Κρητική ύπαιθρο, όπως δηλώνουν αρκετοί ιστορικοί και περιηγητές.

Η κρήνη, συμβολίζει τον Αδάμ και την Εύα, στον παράδεισο και τα τέσσερα ανθρωπόμορφα πρόσωπα, στο κάτω μέρος της κρήνης, που από το στόμα τους, ρέει κρυστάλλινο νερό του Ψηλορείτη, συμβολίζουν τους τέσσερις ποταμούς της Εδέμ, ή κατά άλλους, τους τέσσερις Ευαγγελιστές. Σε αυτόν τον ιερό χώρο, δόθηκε η ευκαιρία να μαγειρέψουμε χοιρινό, με γιαχνερά χόρτα.

Πηγή: tasteandtravel.info

Previous Post

Χοιρινά σνίτσελ με πουρέ πατάτας

Next Post

Αρνίσια σουβλάκια με γιαούρτι και κόλιαντρο

Next Post
Χοιρινά σνίτσελ με πουρέ πατάτας

Αρνίσια σουβλάκια με γιαούρτι και κόλιαντρο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ