ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινό σε καρέ
- 1 κιλό γιαχνερά χόρτα
- 500 γραμ. πατάτες
- 250 γραμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 ml.ελαιόλαδο
- 100 ml. λευκό κρασί
- 60 ml. χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- λίγο μάραθο ή άνηθο
- αλατοπίπερο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χοιρινό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο, να φύγει το αλκοόλ.
- Έπειτα βάζουμε αρκετό νερό, και σιγοψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, το μάραθο και τα χόρτα, που τα έχουμε καθαρίσει και πλύνει πριν.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοψήνουμε για 10 λεπτά περίπου. Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.
Κρήνη Μονής Βροντησίου
Νάμαστε στους νότιους πρόποδες του Ψηλορείτη και σε απόσταση από τον Ζαρό, 4 χιλιόμετρα περίπου. Τόπος προορισμού μας αυτή την φορά, ένα από τα ιστορικότερα μοναστήρια της Κρήτης, η μονή Βροντησίου. Μία μονή που έχει να επιδείξει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, στο πέρασμα των αιώνων. Τον 15ο αιώνα, το πέρασμα των Ενετών από τα μέρη μας, άφησε την σφραγίδα του στο μοναστήρι, φτιάχνοντας την πιο καλλιτεχνική κρήνη στην Κρητική ύπαιθρο, όπως δηλώνουν αρκετοί ιστορικοί και περιηγητές.
Η κρήνη, συμβολίζει τον Αδάμ και την Εύα, στον παράδεισο και τα τέσσερα ανθρωπόμορφα πρόσωπα, στο κάτω μέρος της κρήνης, που από το στόμα τους, ρέει κρυστάλλινο νερό του Ψηλορείτη, συμβολίζουν τους τέσσερις ποταμούς της Εδέμ, ή κατά άλλους, τους τέσσερις Ευαγγελιστές. Σε αυτόν τον ιερό χώρο, δόθηκε η ευκαιρία να μαγειρέψουμε χοιρινό, με γιαχνερά χόρτα.
Πηγή: tasteandtravel.info