Υλικά
Για το κότσι…
700 γρ Κότσι μαύρου χοίρου
30 γρ Ελαιόλαδο
100 γρ Καρότα
130 γρ Φινόκιο
110 γρ Σέλερι
80 γρ Τοματίνια
120 γρ Κρεμμύδι
1 Φύλλο δάφνης
180 γρ Μαυροδάφνη
30 γρ Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τον πούρε…
500 γρ Πατάτες
60γρ Ανθόγαλα
60 γρ Γάλα
40 γρ Γραβιέρα
Αλάτι
Πιπέρι
Για τα κρεμμύδια…
200 γρ Κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
30 γρ Ζάχαρη
10 γρ Μπαλσάμικο ξίδι
40 γρ Νερό
Για τα μανιτάρια…
100 γρ Μανιτάρια
200 γρ Ελαιόλαδο
80 γρ Μπαλσάμικο ξίδι
1 Σκελίδα σκόρδο
1 Κλαδάκι δενδρολίβανο
Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση
Για το κότσι
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κότσι όταν πάρει χρώμα από όλες της πλευρές το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα λαχανικά, όταν μαλακώσουν βάζουμε το κότσι μέσα και σβήνουμε με την μαυροδάφνη προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι..
Τέλος βάζουμε νερό μέχρι να καλύψει τα 2/3απο το κρέας..
Σκεπάζουμε με καπάκι και τελειώνουμε στο φούρνο στους 160, μετά από περίπου 2,5 ώρες βγάζουμε την κατσαρόλα από το φούρνο αφαιρούμε τα λαχανικά και βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει..
Για των πουρέ
Βράζουμε της πατάτες σε αλατισμένο νερό όταν είναι έτυμες της βάζουμε σε ένα μπολ και της αφήνουμε για 20 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και της πολτοποιούμαι..
Για τα μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το λάδι χωρίς να κάψει, προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε μέσα στο λάδι μέχρι να κρυώσουν …
Για τα κρεμμύδια
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν..
Τη συνταγή έστειλε στο “e-mesara.gr” ο κ. Γιώργος Ψαρουδάκης που είναι από το Καστέλλι της Μεσαράς και ζει στο Ηράκλειο και εργάζεται σε ξενοδοχειακές μονάδες ως Executive Chef. Η συνταγή δημιουργήθηκε για τις ανάγκες φάρμας εκτροφής μιας σπάνιας Ελληνικής αρχέγονης φυλής μαύρου χοίρου…
Τον ευχαριστούμε!