Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοιρινό κότσι μπρεζέ με πουρέ πατάτας καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια τουρσί

15/07/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό κότσι μπρεζέ με πουρέ πατάτας καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια τουρσί
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για το κότσι…

700 γρ Κότσι μαύρου χοίρου

30 γρ Ελαιόλαδο

100 γρ Καρότα

130 γρ Φινόκιο

110 γρ Σέλερι

80 γρ Τοματίνια

120 γρ Κρεμμύδι

1 Φύλλο δάφνης

180 γρ Μαυροδάφνη

30 γρ Βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τον πούρε…

500 γρ Πατάτες

60γρ Ανθόγαλα

60 γρ Γάλα

40 γρ Γραβιέρα

Αλάτι

Πιπέρι

Για τα κρεμμύδια…

200 γρ Κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες

Ξύσμα από 1 λεμόνι

30 γρ Ζάχαρη

10 γρ Μπαλσάμικο ξίδι

40 γρ Νερό

Για τα μανιτάρια…

100 γρ Μανιτάρια

200 γρ Ελαιόλαδο

80 γρ Μπαλσάμικο ξίδι

1 Σκελίδα σκόρδο

1 Κλαδάκι δενδρολίβανο

Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κότσι

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κότσι όταν πάρει χρώμα από όλες της πλευρές το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα λαχανικά, όταν μαλακώσουν βάζουμε το κότσι μέσα και σβήνουμε με την μαυροδάφνη προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι..

Τέλος βάζουμε νερό μέχρι να καλύψει τα 2/3απο το κρέας..

Σκεπάζουμε με καπάκι και τελειώνουμε στο φούρνο στους 160, μετά από περίπου 2,5 ώρες βγάζουμε την κατσαρόλα από το φούρνο αφαιρούμε τα λαχανικά και βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει…

Για των πουρέ

Βράζουμε της πατάτες σε αλατισμένο νερό όταν είναι έτυμες της βάζουμε σε ένα μπολ και της αφήνουμε για 20 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και της πολτοποιούμαι…

Για τα μανιτάρια

Ζεσταίνουμε το λάδι χωρίς να κάψει, προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε μέσα στο λάδι μέχρι να κρυώσουν …

Για τα κρεμμύδια

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν..

Τη συνταγή έστειλε στο “e-mesara.gr” ο κ. Γιώργος Ψαρουδάκης που είναι από το Καστέλλι της Μεσαράς και ζει στο Ηράκλειο και εργάζεται σε ξενοδοχειακές μονάδες ως Executive Chef. Η συνταγή δημιουργήθηκε για τις ανάγκες φάρμας εκτροφής μιας σπάνιας Ελληνικής αρχέγονης φυλής μαύρου χοίρου…

Τον ευχαριστούμε!

Previous Post

«Φως ιλαρόν αγίας δόξης…»

Next Post

Ντοματόρυζο με σουπιές

Next Post
Χοιρινό κότσι μπρεζέ με πουρέ πατάτας καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια τουρσί

Ντοματόρυζο με σουπιές

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ