Συστατικά
1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε μερίδες
Αλάτι και πιπέρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
2 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κουτάκι μπίρα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Τρόπος μαγειρέματος
Αλατοπιπέρωσε το χοιρινό λίγα μόλις λεπτά πριν το σοτάρεις. Ζέστανε το ελαιόλαδο (κρατώντας 1 κ.σ.) και θωράκισε το χοιρινό σου σε μέτρια φωτιά
Αφαίρεσε το κρέας σε ένα μπολ, καθάρισε την κατσαρόλα και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι
Συμπλήρωσε τα λαχανικά σου, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα μήλα. Σόταρε για 10 λεπτά να μαλακώσουν προθέτοντας παράλληλα και το σκόρδο δυο-τρία λεπτά πριν αποσύρεις από τη φωτιά
Πρόσθεσε το ζωμό, τις ντομάτες, τη μπίρα, τη μαύρη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης στην κατσαρόλα
Τώρα μπορείς να γυρίσεις και το κρέας σου στην κατσαρόλα και να αφήσεις το φαγητό πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά για 1 1 1/2 ώρα.
Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης, δοκίμασε μήπως χρειάζεται λίγο ακόμη αλατοπίπερο και σέρβιρε με κινέζικα noodles αυγού ή ρύζι
Πηγή: tlife.gr